סידור וארגון ארונות בבית הלקוח לאחר מעבר דירה
מעבר לבית חדש, רילוקיישן או מעבר דירה, כל אלה הן סיבות מוצדקות לארגון וסידור הארונות בבית!
אז אנו עומדים אל מול ארון הבגדים שלנו, תוהים מאיפה מתחילים לסדר? האם צריך להוציא את הכל החוצה או לסדר תוך כדי שמירה על ה"סדר" הקיים? האם הסדר כולל מיון?
מהי הדרך הנכונה ביותר לסדר ארון לאחר מעבר דירה?
הטיפים הבאים יעזרו לכם לא רק לשרוד את הסדר בארונות אלא גם להפוך אותו ליעיל יותר ונעים יותר וגם לשמור עליו לטווח ארוך יותר – אך לפני הכל חשוב לעצור ולמיין – בעיקר אם אתם לקראת אריזת דירה, מעבר או רילוקיישן אין טעם לאחסן פריטים שאין בהם צורך; החל מבגדי ילדים, נעליים ישנות וכלה מצעצועים וכלי מטבח – ההמלצה שלי: תרמו את החפצים הלאה, ופנו מקום בבית לחפצים החשובים לכם באמת.
5 טיפים לסידור ארונות לאחר מעבר דירה
- הטיפ החשוב ביותר בסידור ארון בגדים הוא לשמור על הפרדה לפי עונות.
מומלץ להקפיד על הביגוד העונתי בארון חדר השינה, ואילו את הבגדים שלא בעונה לאחסן בחדר הארונות או בארונית אחסון. אם אין מספיק מקום בחדר השינה יש לפזר בשאר הארונות שבחדרי הבית – במדפים העליונים. - את הבגדים יש לסגור בשקיות ניילון בוואקום ששומרות על הבגדים מפני לכלוך ומזיקים, חוסך מקום רב בארון ומסייע לשמור על סדר וארגון בארונות.
- אם ברצונכם לשמור בגדי ילדים 'לילד הבא', גם כאן מומלץ לכבס תחילה את הבגדים, לארוז בשקיות וואקום ולשמור בארון אחסון. כך הבגדים נשמרים מסודרים, בריח נעים ומוגנים מפני אבק למשך שלוש שנים ויותר.
- שמיכות פוך, כריות ושמכות חורף – גם כאן מומלץ לשמור בשקיות וואקום ולאחסן בארגז מצעים, במגירת אחסון מתחת למיטה או בחדר הארונות (במדף עליון)
- נעליים מומלץ לאחסן בארון נעליים מיועד (ארון צר עם דלת נפתחת ומדפים משופעים) אותו ניתן לרכוש בכל חנות ריהוט לבית. לא כדאי להשאיר נעליים במדף התחתון של ארון הבגדים, משום שבגדי התליה סופגים את הריח, והארון כולו עלול להדיף ריח לא נעים – יש להפריד נעליים מכל ארון סגור שאינו מיועד לו.